Treceți la conținutul principal

3D model of Sarmizegetusa - Sacred area

3D model of Sarmizegetusa - Sacred area

Pentru prima data dupa 90 de ani de cercetari arheologice sistematice, oficiali romani (din București - Muzeul Național de Istorie a României) au publicat informatii vectoriale 3D despre o cetate dacica - Sarmizegetusa Regia.

.ENFor the first time after 90 years of systematic archaeological research, Romanian officials (from Bucharest - National History Museum of Romania) published 3D vector information about a Dacian fortress - Sarmizegetusa Regia.


E un inceput, sper sa continue publicarea de date complete (rapoarte de sapatura, relevee, planuri topografice, etc), obtinute in urma proiectelor sustinute din bani publici.
3D model of Sarmizegetusa - Sacred area v1

"3D model of Sarmizegetusa - Sacred area", chiar dacă reprezintă o foarte mică parte a sitului arheologic de la Sarmizegetusa Regia, la o rezoluție mică, modelul 3D conține unele informații ce pot fi utile pasionaților de reconstituiri virtuale. Fișierul original, publicat pe siteul Europeana, are extensia 3DPDF, fiind puțin utilizabil și accesibil pentru modelare. Este, din fericire, sub licență CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication.

L-am convertit și pus spre descărcare ca fișier DAE - Sketchfab

Plimbare virtuala: "Zona Sacra" de la Sarmizegetusa Regia


sursa fisier: Europeana 3D ICONS

Provenienta

Provenance: Muzeul Național de Istorie a României
Identifier: http://3dicons.dcu.gr/object/HA/1238 
Institution: Muzeul Național de Istorie a României
Provider: 3D ICONS
Providing Country: Romania
First Published In Europeana: 2014-12-12
Last Updated In Europeana: 2015-01-29

Copyright 

Rights: Muzeul Național de Istorie a României
http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/

sursa articol: romaniadevis.ro

Comentarii

Postări populare

"Soarele de andezit" de la Sarmizegetusa Regia

"Soarele de andezit" de la Sarmizegetusa Regia (v.7) - gnomon, cadran solar, "discus in planitia" ?! - o altă teorie cu privire la posibila funcționalitate a lui și, în acelasi timp, o completare a informațiilor  variantei anterioare (v.5), respectiv a  variantei (v.6).

Înlocuirea stîlpilor de lemn ai "Marelui Templu Circular" de la Sarmizegetusa Regia

În 25 septembrie 2017, CJ Hunedoara a dat un comunicat de presă cu privire la restricționarea accesului în situl istoric Sarmizegetusa Regia, în perioada 02-31 octombrie 2017.

Întrebări pentru un muzeu public din țară

MUZÉU, muzee, s. n. Instituție care se ocupă cu strângerea, păstrarea, cercetarea, punerea în valoare și expunerea obiectelor care prezintă interes istoric, științific, artistic etc.; clădire în care sunt păstrate și expuse astfel de obiecte. (dexonline)